Nikah İşlemleri İçin Alınan Tedbirler

ÖNEMLİ DUYURU

BAŞKANLIĞIMIZCA NİKAH İŞLEMLERİ İÇİN ALINAN TEDBİRLER

İçişleri Bakanlığımız tarafından yayınlanan COVİD-19 tedbirleri konulu ek genelgelere istinaden salgının yayılma riskine karşı önlem amacıyla , ikinci bir genelge yayınlanıncaya kadar , belediyemizce gerçekleştirilecek nikah işlemleri için birey ve toplum sağlığının önemine dair aşağıdaki düzenlemeler getirilmiştir.

1 - İlimizde nikah işlemleri sadece RAİF DİNÇKÖK KÜLTÜR MERKEZİ NİKAH DAİREMİZDE gerçekleştirilecektir.

2- Nikah salonumuz harici dış mekanlarda verilen tüm nikah törenleri ikinci bir emre kadar yayınlanan genelgeye istinaden iptal edilmiştir.

3 – Nikah dairemizde gerçekleştirilecek nikah törenleri sosyal mesafe göz önünde bulundurularak GELİN-DAMAT VE 2 ŞAHİT olacak şekilde sınırlandırılmıştır.

4- Belediyemizden  gün alan çiftlerimizin aşağıda belirtilen çalışma saatlerinde müracaat ederek erteleme dilekçeleri veya erken bir tarihe alınacak nikah günleri için dilekçeleri kabul edilecektir.

5- Nikah başvuruları çiftlerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı açısından belirli aralıklarla sırayla alınacaktır. Bu nedenle başvurulara sadece çiftlerimizin gelmeleri gerekmektedir.

6 – İçişleri Bakanlığımız tarafından 03/04/2020 tarihli şehir giriş/çıkış tedbirleri ve yaş sınırlaması genelgesine istinaden il dışından gelecek olan (nikah randevuları mevcut olan çiftler) ve 01/01/2000 tarihinde doğmuş olan (20 ve 20 yaş altı) vatandaşlarımızın valilikten alacakları izin belgesi ile gelmeleri gerekmektedir.

7 – Çalışma saatleri hafta içi ÇARŞAMBA ve PERŞEMBE günleri SAAT : 10:00 – 12:30   /  13:30  --16:30  yapılmaktadır

SAĞLIKLI GÜNLERDE BULUŞMAK DİLEĞİYLE…

MUSTAFA TUTUK | YALOVA BELEDİYE BAŞKANI V.