Yalova Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 102. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayacak. 24-29 Ekim tarihleri arasında Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşamak için konserlerden çocuk atölyelerine, yürüyüşlerden sahne gösterilerine kadar dopdolu bir etkinlik takvimi Yalovalıları bekliyor.
Kutlamalar, 24 Ekim Cuma günü saat 20.00’de Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde (RDKM) usta yazar ve şair Sunay Akın’ın “Zafere Giden Yol” adlı özel gösterisiyle başlayacak. 25 Ekim Cumartesi günü 12.00 ve 14.00’de 2 seans olacak şekilde çocuk atölyeleri yapılacak. 27 Ekim Pazar günü ise Raif Dinçkök Kültür Merkezi sahnesinde Çocuk Korosu saat 13.00’te Cumhuriyet müziklerini Yalovalılar için seslendirecek. 27 Ekim Pazar günü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda saat 19.00’da Vals gösterisi ardından da Dilara & Enes konseri gerçekleşecek.
28 Ekim Fatma Turgut 29 Ekim Ceren Özdemir Konserleri Olacak
Yalova Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına 28 Ekim’de iki büyük etkinliğe ev sahipliği yapacak. Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde Türkü Dostları Korosu saat 19.30’da sevilen şarkıları seslendirecek. Ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.30’da ise ünlü şarkıcı Fatma Turgut sahne alacak.
29 Ekim Çarşamba saat 20.00’de ise büyük halk yürüyüşü gerçekleşecek. Ardından sevilen sanatçı Ceren Özdemir konseri ile 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlikler devam edecek.
“Bu Coşkuya Tüm Hemşehrilerimizi Davet Ediyorum”
Cumhuriyet’in kuruluşunun 102.yılında Yalova’da anlamlı bir etkinlikle buluşacağız diyen Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, “Cumhuriyet demek; eşitlik, umut ve adalet demek. Bu topraklarda özgürlüğün, eşitliğin ve umudun en büyük sembolü Cumhuriyetin 102. yıl coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu değerleri yaşatmak hepimizin en büyük görevidir. 101. yılda olduğu gibi 102. yılda da gelin hep birlikte Yalova olarak bu gururu el ele, yürek yüreğe kutlayalım. Cumhuriyet coşkumuza tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Unutmayın; siz yoksanız, bir eksiğiz” dedi.